Oljno-proteinska kuharica

Raznovrsten in praktičen vodnik do zdrave prehrane.

Odločitev za zdravo hrano je eden izmed primarnih vzvodov organizacije življenja. To je bistveno bolj pomembno, kot je večina zahodnjakov pripravljena priznati.

Če celica ne diha, ji ne morejo pomagati nobena hranila. Kako vnesti kisik v celico, je navdihovalo dr. Budwigovo dolga desetletja. Njen način prehranjevanja je del holističnega zdravljenja na mnogih klinikah.


Ta enkratna in preprosta kuharica je nastala na podlagi znanstvenih načel fizike in medicine. Dr. Budwigova je skoraj vse življenje posvetila razlaganju svojih preprostih resnic kako visoko nenasičene maščobne kisline v kombinaciji z visoko kakovostnimi proteini (beljakovinami) - v katerih se te maščobe raztapljajo - preprečujejo in odpravljajo toksičnost in nabiranje strupenih snovi v telesu.
Odkrijte, kako lahko uporabite zdravilno moč lanenega olja za presenetljivo okusne jedi.

Spoznajte dobre in slabe maščobe in kako jih uporabljamo pri pripravi hrane.

Recepti za mlade in mlade po srcu, ki okrevajo po boleznih in športnike.

Naučite se izbirati prehransko pomembna živila.

Pripravite zdrave sladice za vso družino.

Odkrijte, kako povrneta sveža skuta in laneno olje moč in energijo.

Prava izbira in uporaba maščob je izjemnega pomena. Recepti v knjigi niso namenjeni samo bolnim, so preprosto zdrav način prehranjevanja, kar zelo vpliva na dobro počutje.

Starši, ne dajajte otrokom sladkarij (piškotov, bombonov, čokolad, slanega peciva) ker vsebujejo ogromno škodljivih in biološko nič vrednih maščob in sladkorja. Ponudite jim oreške s suhim sadjem, sveže sadje, zdrave sladice, ki ste jih sami pripravili. V knjigi je veliko receptov, naj vam ne bo odveč sami pripraviti okusne jedi. Če se prehranjujete v restavracijah sigurno zaužijete preveč napačnih in pregretih maščob, soli, …

Obseg 180 strani


Kazalo:

Predgovor .......................................................................................5
Oljno-maščobna osnova (recept in diagram) .......................................8
Uvod ..............................................................................................9
Prehranski nasveti ..........................................................................13
Linomel-Muesli …............................................................................19
Krema iz quarka in lanenega olja ..................................................... 20
Kvark in laneno olje ........................................................................ 21
Kvark in laneno olje za zajtrk, št. 1–15 ............................................. 23
Kvark in laneno olje za majonezo, št. 16–24 ..................................... 38
Kvark in laneno olje za namaz na kruh, št. 25–28 .............................. 40
Kvark in laneno olje kot priloga ........................................................ 44
Solate ........................................................................................... 62
Ajda, riž in druge žitarice ................................................................ 86
Krompir, stročnice itd., št. 78–97 .................................................... 103
Zelenjava, št. 98–121 ..................................................................... 107
Sladice, št. 122–136 ...................................................................... 133
Omake in priloge, št. 137–146 ........................................................ 150
Predlogi za jedilnik, št. 147–156 ......................................................162
Posebne okoliščine ....................................................................... 175
Za otroke, št. 157–161 ....................................................................175
Za težke bolnike, št. 162–166 .........................................................180
Nasveti za boljše zdravje ................................................................185

 

Knjigo lahko dobite tudi v trgovini KAMEN, Ljubljana, Dunajska 23 (nasproti Gospodarskega razstavišča).